Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde düzenlenen, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” temasıyla Türkiye’nin 81 ilinde eşzamanlı olarak başladı.

Bursa’da da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri ilk gününde büyük ilgi gördü. Atıcılar’daki Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor salonunda düzenlenen açılışa birçok farklı alanda bulunan sporcular ve antrenörler katıldı.

Açılış ilk olarak saygı duruşunda bulunması, akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Etkinlikte ilk sahne alan halk oyunlar ekibi büyük beğeni topladı.

Sonrasında Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı sporcular gösteri düzenledi. 7’den 70’e herkesi spora teşvik etmeyi amaçlayan etkinlik kişileri sağlıklı yaşam ile spor yapma alışkanlığı kazandırmayı, spor, fiziksel aktiviteler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmayı ve bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamayı hedefliyor.

 TÜRKİYE SPOR ÜLKESİ OLMA YOLUNDA

 Açılış programına katılan Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Türkiye’nin önemli bir spor ülkesi olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Geçen senede yine aynı şekilde kutlama yapmıştık.  Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda. Gerek tesisleşme gerek son olimpiyatlarda kazandığı başarı gerekse de spor çeşitlerinin artması bakımından. Önceden sadece futboldu. Ama Türkiye şuan pek çok spor dalında yarışmacı bir ülke konumunda. Aynı zamanda gençlerimizle gurur duyuyoruz. 6 yaşındaki çocuktan 12-13 yaşındaki çocuğa, gençlere kadar sporun yaygınlaşması için çok güzel bir etkinlik. Aileler de var. Herkes gönüllü ve sevgi içerisinde geliyorlar. Bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 AMAÇ SPOR FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK

 Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Salih Başparmak da organizasyonun temel amacının farkındalık oluşturma olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“23-30 Eylül tarihleri arasında tüm Avrupa ülkelerinde Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kutlanıyor. Bu bir farkındalık oluşturmadır. Tüm halkımızı 7 den 70’e herkesi spora davet ediyoruz. Biz zaten bunlar için varız, tesislerimiz bunlar için var. 7/24 tesislerimiz açık. Tüm çocuklarımızı evlatlarımızı ve aileleri spor yapmaya davet ediyoruz. Bugün de bunun için toplandık. Farkındalık oluşsun spora teşvik olsun diye. Vatandaşlarımız görsünler kendilerini ve çocuklarını spora kazandırsınlar diye ümit ediyoruz.”

 BİR HAFTA SÜRECEK

 Bir hafta boyunca Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün çeşitli tesislerinde farklı branşlarda spor etkinliklerinin düzenleneceğinin altını çizen Başparmak, “Yüzme, atletizm, badminton, masa tenisi ve diğer farklı branşlarda etkinlikler oluyor yarışmalar düzenleniyor. Bütün tesislerimizde bu faaliyetler bir hafta boyunca sürecek. Spor tesislerimizde ilgili arkadaşlar hepsi var. Vatandaşlarımız gittikleri zaman istedikleri branşta yazılabilirler. Bizim arzumuz zaten bu. Tüm evlatlarımızı spor yapmaya teşvik ediyoruz. Spor tesislerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.