Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Eskişehir’den gelen 40 genç 4 günlük gezi programının son gününde Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç’ı ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kılıç, Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatını yakalayan gençlere kestane şekeri, satranç takımı ve spor malzemeleri hediye etti.

 Gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllük bilinci artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoloyuz” projesinin Bursa etabı üç dönem olarak planlandı. İlk dönemde Balıkesir’den gençleri misafir eden Bursa, ikinci dönemde de Eskişehirli gençleri ağırladı. Projenin ikinci döneminde Eskişehir’den gelen yaklaşık 40 genç, 4 günlük dolu dolu bir programla Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı. 3-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında Gölyazı, Cumalıkızık, Uludağ, İznik, Panorama Müzesi, Ulu Cami, Yeşil Cami, Tophane, Kozahan, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri gibi tarihi mekanları ziyaret eden 12-15 yaş aralığındaki 40 genç; program kapsamında ayrıca gençlik merkezleri ve kurum ziyaretlerinde bulundu. Proje kapsamında Bursa’ya gelen gençler ve eğitmenleri programın son gününde Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç’ı ziyaret etti. Valilik Fuaye alanında öğrencilerle bir araya gelen Vali Yardımcı Kılıç, gençlerle bir süre sohbet etti. Gençlerin Proje kapsamında Bursa’ya gelmesinin milli ve manevi duygularının artmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Yardımcısı Kılıç, gençleri yeniden Bursa’ya beklediklerini kaydederek ailelerine selam iletti.

Bursa’da güzel vakit geçirdiklerini vurgulayan misafir gençler ise, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Vali Yardımcısı Kılıç, misafir gençlere kestane şekeri, satranç takımı ve spor malzemeleri hediye etti.