Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Balıkesir’den gelen 38 çocuk 4 günlük gezi programının son gününde Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti. Vali Canbolat, Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatını yakalayan çocuklara kestane şekeri, satranç takımı ve spor malzemeleri hediye etti. 

Gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllük bilinci artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoloyuz” projesi Bursa’da başladı. 3 Dönem boyunca Balıkesir, Eskişehir ve Manisa’dan gelecek 120 genç Bursa’da misafir edilecek. Projenin ilk döneminde Balıkesir’den gelen yaklaşık 40 çocuk, 4 günlük dolu dolu bir programla Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı. 27-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında Gölyazı, Cumalıkızık, Uludağ, İznik, Panorama Müzesi, Ulu Cami, Yeşil Cami, Tophane, Kozahan, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri gibi tarihi mekanları ziyaret eden 12-15 yaş aralığındaki 40 çocuk; program kapsamında ayrıca gençlik merkezleri ve kurum ziyaretlerinde bulundu. Proje kapsamında Bursa’ya gelen çocuklar ve eğitmenleri programın son gününde Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti. Valilik Fuaye alanında öğrencilerle bir araya gelen Vali Canbolat, çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların Proje kapsamında Bursa’ya gelmesinin kültürlerarası dayanışmanın ve bilgilerinin artmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Canbolat, çocukları yeniden Bursa’ya beklediklerini kaydederek ailelerine selam iletti.

Bursa’da güzel vakit geçirdiklerini vurgulayan misafir çocuklar ise, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Vali Canbolat, misafir çocuklara kestane şekeri, satranç takımı ve spor malzemeleri hediye etti.