Almanya’nın Hessen Eyaletiyle Bursa arasında devam eden dostluk ilişkileri artarak devam ediyor. Bursa-Hessen iş birliği protokolü imzalanmasının 5. yıldönümü dolayısıyla kısa bir süre önce aralarında Gençlik Merkezleri müdürleri ve personelinin de bulunduğu Bursalı bir heyeti ağırlayan Hessen Eyaletinden, Türk-Alman Gençlik Değişimi Programı kapsamında 13 kişiden oluşan bir heyet Bursa’ya geldi. Spielmobil Darmstadt e.V. adlı gençlik merkezine bağlı personel ve gençlerden oluşan misafir heyet Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Yunusemre Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde 18-24 Ekim tarihleri arasında Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle buluşacak olan misafir heyet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş tarafından karşılandı.

“GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ GENÇLER KURACAK”

Yunusemre Gençlik Merkezi Müdürü, gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin eşlik ettiği misafir heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş, Şube Müdürlerinin de katıldığı VİF Salonundaki toplantıda konuklarının 1 haftalık süreyi en iyi şekilde geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Alman misafirlerinin Bursalı gençlerle kaynaşacaklarına inandığını da sözlerine ekleyen İl Müdür Vekili Altuntaş, “Yapacağınız çalışmalarda hepinize başarılar diliyorum. İnşallah bu süre içerisinde buradan mutlu ve yeni arkadaşlıklar edinerek ülkenize dönersiniz. Bu tip faaliyetlerin gelecek açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Ülkeler arasındaki gönül köprüsünü gençler kuracaktır. Burada kazanılacak dostlukların sürekli olması dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Program ve yürütülecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyaretin sonunda misafir gençler İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş’a çeşitli hediyeler verdi.