Gençlik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Gençlik Merkezlerine bağlı gençlik liderleri Camiler ve Din Görevlileri Haftasını unutmadı. Osmangazi, Yunusemre, Gürsu ve İnegöl Gençlik Merkezlerine bağlı gençlik liderleri düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı. Osmangazi Gençlik Merkezine bağlı gençlik liderleri ve gönüllü gençler, tarihi Yeşil Camisi ve Yeşil Türbesini ziyaret etti. Yeşil Cami cemaatiyle sohbet eden gençler, vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram etti. Düzenlenen etkinlikten dolayı gençlere teşekkür eden vatandaşlar, gençleri camide görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

‘GEÇ KALMA GENÇ GEL’

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Yunusemre ve Gürsü Gençlik Merkezine bağlı gençlik liderleri tarafından Gürsu Merkez Cami önünde ‘Geç Kalma Genç Gel’ sloganıyla program düzenlendi. Yoğun ilgi gören programa Gürsu Belediye Başkan Vekili Zafer Savaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Turan Yavuz, İlçe Müftüsü Latif Kesmeci, bazı kurumların ve okulların müdürleri ile yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı. Sema gösterisi ve ney dinletisinin yapıldığı programda ‘Gençlik ve Cami’ konulu bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Latif Kesmeci, iyi bir ahlak ve din bilgisiyle yetişmeleri için gençleri camilere davet etti.

İNEGÖLLÜ GENÇLERDEN CAMİLERE ZİYARET

Cami ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İnegöl Gençlik Merkezi lideri Şule Dede öcülüğünde gönüllü 60 genç ilçedeki camileri ziyaret etti. Organize Sanayi, Kulaca (Mehmet Han), Çardak, Yıldırım ve İshakpaşa Camilerini ziyaret eden gençler, İlçe Müftülüğünün belirlediği din görevlileri tarafından bilgilendirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel’in de eşlik ettiği gençler İshakpaşa Camisinde öğle namazı kıldı. Namazdan sonra cemaate lokum ikramında bulunan gençlere Kent Müzesinde ney dinletisi gerçekleştirildi.