Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılışı ve bir dizi etkinlik için Bursa’ya geldi. Yenişehir Havalaanında Vali Münir Karaloğlu, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik tarafından karşılanan Bakan Akif Çağatay Kılıç’a Yenişehirli minik karateciler çiçek takdim etti. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da eşlik ettiği Bakan Kılıç, bir süre minik sporcularla sohbet ettikten sonra kent merkezine geçerek yapımı devam eden yeni stadyumda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Heykel Valilik binasına geçen Bakan Kılıç’a, Büyükşehir Belediyesine bağlı bisikletçiler tarafından çiçek takdim edildi. Şeref defterini imzalayan Bakan Kılıç Valilik ziyaretinin ardından Heykel’deki tarihi Büyükşehir Belediye binasına geçti. Başkan Recep Altepe’nin spor yatırımlarıyla ilgili bilgi verdiği Bakan Kılıç, Akın Alim Kulüpler Taekwondo Şampiyonası müsabakalarının devam ettiği Atatürk Spor Salonunu da ziyaret ettikten sonra Atıcılar Eğitim ve Spor Vadisine geçti.

"10 BİNDEN FAZLA KULÜBE MALZEME YARDIMI YAPTIK"

Yapımı devam eden 200 yatak kapasiteli Sporcu Kamp Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreni için sentetik zeminli futbol sahasına geçti. 'Engelleri Aşıyoruz' adıyla düzenlenen Yaz Spor Okullarına katılan özel sporculara katılım belgesi veren Bakan Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı minik cimnastikçiler ve Karizma Show grubunun nefes kesen trambolin gösterisinin ardından kürsüye çıktı. 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerinin Bursa ayağına katıldıklarını belirten Bakan Kılıç, amatör spora verdikleri desteği göstergesi olarak Türkiye genelinde 10 binden fazla amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptıklarını vurguladı. Kulüplere maddi kaynak aktardıklarını da kaydeden Bakan Kılıç, "Bu tür toplantılarla sizlerle birarada olmaktan mutlu oluyoruz. Buradaki tesislere baktığımız zaman fazla söze gerek kalmıyor. Bursa bu anlamda gerçekten kendini şanslı addedebilir. Bizim duracak hiç vaktimiz yok. Çünkü AK Parti hükümetlerinin en büyük özelliği 'Durmak yok yola devam' düsturudur. Biz durarak değil koşarak çalışacağız. Yerel yönetimlerimiz ve bütün unsurlarımızla beraber sizlerin geleceğini hazırlamak için bugünden çalışıyoruz. Çünkü eğitiminizi, donanımınızı ve hazırlığınızı bugün verebilirsek, o zaman sizlerin gelecekte başarılı olması mümkün olacaktır. 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla, kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bizlere vermiş olduğu talimatlarla gece-gündüz demeden yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“AMATÖR SPORA DAHA FAZLA KAYNAK AKTARACAĞIZ”

Amatör olunmadan profesyonel olunamayacağını dile getiren Bakan Kılıç, gençlerdeki amatör ruhu bu tür faaliyetlerle desteklemenin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu kaynaklar daha fazla şekilde sizlere aktarılacak. Daha fazla kaynağı sizleri desteklemek için ayıracağız. Bunun burada sözünü de veriyoruz, bağlayıcılığı altına da giriyoruz. Şunu da unutmayalım bizim özelliğimiz verdiğimiz sözü tutmamız. Atletizm, cimnastik, güreş, okçuluk, atıcılık, yüzme, masa tenisi, judo, karate, voleybol, geleneksel çocuk oyunları, engelli spor faaliyetleri, herkes için spor faaliyetleri ve daha birçok spor dalında bu hafta birçok aktivite yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Geleceğe daha iyi hazırlamak için sizlere her türlü imkanı sunmakla görevliyiz. Sizden ricamız, verdiğimiz bu imkanları lütfen değerlendirin. Kendinizi geliştirin, çalışın. Biz de sizlere destek olarak ümit ediyorum ki çok daha büyük başarılara hep beraber yürüyeceğiz. Farklı dallarda dünyadaki başarıları her geçen gün artan ülkemizi ümit ediyoruz ki sporda ve gençlik çalışmalarında da çok başarılı bir noktaya taşıyacağız. Hep beraber Türkiye'mizin, Bursa'mızın gelişmesi için, ülkemizin ferah yarınlara gitmesi için daha fazla çalışacağız” diye konuştu.

409 KULÜBE YAKLAŞIK 41 BİN ADET MALZEME DAĞITILDI

Sahip oldukları genç nüfusu iyi yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yerel yönetimler ve kulüplerle el ele mücadele verdiklerine işaret eden Vali Karaloğlu, spora büyük destek veren yerel yönetimlere sahip oldukları için çok şanslı olduklarını dile getirerek,  “Bugün 409 amatör spor kulübümüze yaklaşık 40 bin 900 adet malzeme yapacağız. Sporun her branşında faaliyet gösteren kulüplerimize yapacağımız malzeme desteğiyle onların daha çok gencimize ulaşmasını, daha başarılı sporcular yetişmesini hedefliyoruz. Bursa’mızda 120 bin lisanslı sporcumuz var. Okul sporlarında 50 bin lisanslı sporcuyla geçen sene Türkiye’nin birincisi olduk. İşte sporla ilgilenen bu kadar geniş kitle içerisinden gelecekte ülkesini hem ulusal hem de uluslararası alanda temsil edecek profesyonel sporcular çıkarmak istiyoruz. Sizin şehrimize vereceğiniz destek, bizim gayretimizle inşallah hedeflerimize ulaşacağız”  

“10 YILDA 200’DEN FAZLA SPOR TESİSİ BİTİRDİK”

Hedeflerinin başta gençler olmak üzere vatandaşlara spor yaptırmak olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, bu hedef doğrultusunda ilçe belediyeleriyle el ele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Futbol dışındaki branşlara tam destek verdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, okullarla birlikte güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek şöyle devam etti: “Bunun yanında amatör spor kulüplerimizin de güçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İşte Bursa’nın bir spor kenti olduğunu gösteren en güzel tablo burada. Burada 10’un üzerinde spor tesisi var. Bursa’nın her köşesinde bu görüntüler var. Buralarda onbinlerce gencimiz antrenman yapıyor. Bu desteklerle Bursa’da amatör spor günden güne güçleniyor. Bursa’nın spor kenti olması için yatırımlarımızı seri bir şekilde sürdürüyoruz. Yaklaşık 10 yılda sadece bizim önderliğimizde 200’ün üzerinde spor tesisi bitirdik.” 

BURSA’YA OKÇULUK SALONU YAPILACAK

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı okuduğu törende yapılan konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler, amatör sporculara malzeme dağıttı. Osmangazi Gençlik Merkezi’ni de ziyaret ederek yürütülen çalışmaları inceleyen Bakan Kılıç, Osmangazi Çok Amaçlı Spor Salonu’nun resmi açılışını yaptı. Engelliler goalball müsabakasını da izleyen Bakan Kılıç, boks maçlarını da başlattıktan sonra okçuların çalışmalarını izledi. Oktan yapılmış olan kalem hediye eden sporcularla sohbet eden Bakan Kılıç, Bursa’da okçuluk salonu inşa edecekleri müjdesini verdi. Toprak zeminli tenis kortlarında antrenman yapan minik sporcularla ve aileleriyle sohbet eden Bakan Kılıç, Olimpik Yüzme Havuzu ve Atletizm Pistinde de incelemelerde bulunduktan sonra Atlı Spor Kulübü’nde binicilik gösterisi izledi. Atıcılar Eğitim ve Spor Vadisindeki etkinliklerin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Kılıç, temaslarının ardından Bursa’dan ayrıldı.