Judo, Güreş, Para-Taekwondo, Wushu branşlarında ferdi, Basketbol branşında da takım olarak şampiyon olan toplam 10 sporcu, Vali Münir Karaloğlu tarafından ödüllendirildi.  

Heykel’deki Valilik binasında düzenlenen törende Yaz Gençlik Olimpiyatları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında birinci olan sporcuları tebrik eden Vali Münir Karaloğlu, Türkiye ve Bursa’nın sahip olduğu geniş genç nüfusun iyi eğitilmesi durumunda hem ferdi hem takım olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda daha fazla madalya alınabileceğini vurguladı.

“DAHA ÇOK MADALYA KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, sporcuların bağlı oldukları kulüpleri yöneticileri ve antrenörlerin katıldığı törende konuşan Vali Karaloğlu, son yıllarda spor altyapısı ve tesisleşmede çok önemli ilerlemeler sağlandığını kaydederek, “Ama bunu halen tam istediğimiz seviyede Avrupa’da, Dünyada ve Olimpiyatlarda başarıya taşıyabildiğimizi söyleyemeyiz. Geçmişe göre daha iyiyiz. Ama mutlaka şampiyonalarda daha çok madalya kazanmak zorundayız. Onun için madalya alan çocuklarımızı ödüllendirmek, onları yüreklendirmek, diğer sporcularımızı da motive etmek, teşvik etmek maksadıyla bugün bu değerli sporcularımıza küçük de olsa ödül veriyoruz. Bütün sporcularımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bu arkadaşlarımızın başarısı diğer sporcularımıza da örnek olur, hem şehrimizi hem ülkemizi temsil eden Bursalı sporcularımız gittikleri şampiyonalardan tekrar madalyalarla dönerler. Biz de yine onları karşılar, kutlar tekrar ödüllendiririz diye temenni ediyorum” dedi.

SPORCULAR YARIM ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törenin sonunda Vali Karaloğlu, Çin’de düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda Judo branşında Gençler kategorisinde şampiyon olan Melisa Çakmaklı; Macaristan’da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisinde şampiyon olan Fatih Yaşarlı; Rusya’da düzenlenen Dünya Para-Taekwondo Şampiyonasında Gençler kategorisinde şampiyon olan Büşra Gör; Polonya’da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonasında Serbest Stil kategorisinde şampiyon olan Barış Kaya; Romanya’da düzenlenen Avrupa Geleneksel Wushu Şampiyonasında Gençler Sanda kategorisinde şampiyon olan Ömer Koçak; Yunanistan’da düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasında 48 kiloda şampiyon olan Rabia Şenyayla; yine Yunanistan’ın Girit adasında düzenlenen U-20 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonasında birinci olan Ümit Milli Takımın sporcuları Muhsin Yaşar ve Tayfun Erülkü ile Konya’da düzenlenen U-18 Avrupa Basketbol Şampiyonasında birinci olan Genç Erkek Milli Takımın sporcuları Kadir Bayram ve Yiğit Arslan’ı yarım altınla ödüllendirdi.

Vali Karaloğlu, kendisine çiçek takdim eden sporcularla törenden sonra bir süre sohbet etti.