Artarak sürdürülen dostluk ilişkileri kapsamında Almanya’nın Hessen Eyaletinden bir dizi temasta bulunmak üzere Bursa’ya gelen bir heyet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Hessen Eyalet Hükümeti Avrupa İşleri Bakanlığı Müsteşarı Mark Weinmeister, Hessen Meclisi Başkan Vekili Ursula Hammann, Hessen Meclisi Avrupa İşleri Komisyon Başkanı Petra Müller-Klepper ile çeşitli partilere mensup milletvekilleri İsmail Tipi, Sabine Waschke, Willi von Oeyen ile Bakanlık bürokratlarından oluşan heyeti İl Müdürü Şahin, Şube Müdürleri ve gençlik liderleri karşıladı. Atatürk Spor Kompleksi VİF Salonu’nda düzenlenen toplantıda, dostluk bağlarının her geçen gün güçlendiği Hessen Eyaletinden gelen heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren İl Müdürü Süleyman Şahin, ziyaretçilere İl Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençler ve sporla ilgili yürüttüğü çalışmalar ve amaçlarını anlattı.    

“HESSEN EYALETİYLE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”

 Yürütülen spor ve gençlik çalışmalarıyla daha nitelikli, medeniyet kültürünü bilen, insani değerlere, demokrasiye inanan ve tüm evrensel insan haklarına sahip bir gençliğin yetişmesi için çalışma yürüttüklerini belirten İl Müdürü Şahin, iletişim teknolojisinin gelişmesiyle toplumdan kopan ve internet gibi araçlardan gelebilecek tehlikelere açık olan gençleri korumak için çalışma yaptıklarını söyledi. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli başarılar elde eden Bursa’nın bazı branşlarda lokomotif görevi gördüğünü kaydeden Şahin, “Spor tesisleşmesinde ülkemiz özellikle son 10 yılda büyük bir atak içerisine girdi. Önemli bir kayak merkezi olan Bursa’mıza da bu yönde uluslararası ölçülerde birçok spor salonu, yüzme havuzu, okul spor salonunun yanısıra sukaypark gibi değişik spor tesisleri kazandırıldı. Almanya ve Türkiye’nin köklü bir dostluğu var. Biz hem sporda hem gençlik alanında Hessen Eyaletiyle işbirliği çerçevesinde sosyal, kültürel, gençlik ve sportif faaliyetleri daha da artıracağız” dedi.

“GENÇLERİN BULUŞMASI DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAR”

Ekim ayında gençlik ve gençlik merkezleriyle işbirliği kapsamında Hessen Eyaletinden gelecek ilk heyet için tüm çalışmaların planlandığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:  “Çocukların, gençlerin birbirlerini tanıması ve birbirlerinin değerlerine saygı duyması dünya barışına katkı sağlayacaktır. Gençlik değişimleriyle ilgili, gençlikle ilgili daha zengin bir kültür alışverişi olsaydı belki dünyadaki birçok savaş çıkmayacaktı. Çünkü gençlerin bu konuda birbirini anlaması çok önemli. Bizler de gençlik değişim programlarını çok önemsiyoruz. Bırakın ülkelerarası kültür değişimini, Türkiye’nin yedi coğrafyasındaki gençleri, ‘Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında yan yana getirerek birbirlerinin kültürlerini tanımalarını sağlıyoruz. Böylelikle ülke barışına hizmet ediyoruz.”   

“EĞİTİMİN YÜKSELTİLMESİ VE DÜNYA BARIŞINI HEDEFLİYORUZ”

Gençlik ve sporla ilgili dile getirilen konuların Hessen Eyaletinde de gündemlerinde olduğunu ve bu konuda işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Hessen Eyalet Hükümeti Avrupa İşleri Bakanlığı Müsteşarı Mark Weinmeister ise, gençlikle ilgili işbirliğinde amaçlarının eğitimli gençlerin arttırılması ve dünya barışının sağlanması olduğunu söyledi. Gençlik Köprüsü Projesi kapsamında Türkiye’yle Almanya arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda Hessen Eyaletinden birçok kulüp ve gençlik organizasyonunun çalışmalara katıldığını belirten Müsteşar Mark Weinmeister, sportif amaçlar dışında kültürün ve karşılıklı anlaşmanın değerlendirilmesinin kendileri için ayrı bir değer olduğunu kaydederek, “Gençlikle ilgili temasların genişletilmesi ve 2013 yılında yapıldığı gibi çalışmaların daha da ileriye götürülmesi kapsamında önümüzdeki Ekim ayında Bursa’dan bir grup Hessen’e gelecek. Yapacağımız çalışmaların daha da zenginlik kazanması için sizlerin de desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

BURSASPOR GENÇ TAKIMI TURNUVAYA DAVET EDİLDİ

Her yıl ünlü takımların katılımıyla futbol turnuvası düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Müsteşar Weinmeister, 2015 yılının baharında düzenlenecek turnuvaya Bursaspor’un genç takımını da davet etmek istediklerini söyledi. Davet için Alman Müsteşara teşekkür eden İl Müdürü Şahin de, davet mektubunun gelmesi halinde Bursaspor Kulüp Başkanıyla görüşeceklerini ve kültürel işbirliğinin arttırılması için Bursaspor genç takımının katılması için aracı olacaklarını söyledi.

Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Müsteşar Mark Weinmeister, İl Müdürü Şahin’e Hessen Eyaletinin sembolü olan aslanlı bir biblo hediye etti.