Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tribünlerdeki huzur ve güvenliğin sağlanması ile stadyumlara hızlı geçiş sağlamak amacıyla uygulamaya konan elektronik bilet uygulamasına Vali Münir Karaloğlu’ndan destek geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Kulüp yöneticileri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürlerinin eşlik ettiği Vali Münir Karaloğlu, Atatürk Satdyumu’nun önündeki gişelerden Passolig kartı aldı. Vatandaşların da yoğun bir şekilde rağbet ettiği Kültürpark girişindeki gişelere gelen Vali Münir Karaloğlu, futbolseverlerle sohbet ettikten sonra Passolig kartını aldı.

“SPORA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı’nın da satın aldığı Passolig kartlarının tribünlerdeki kargaşayı önleme amaçlı olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “Geçen sene liglerde tribün kargaşasından dolayı en çok canı yanan kulüp kim? En çok canı yanan kulüp Bursaspor. Bu Bursa’ya, Bursaspor seyircisine yakışmıyor. Artık seyircilerin ferdi hatalarından dolayı kulüplerin zarar görmesini kimse arzu etmiyor. Stadyumda 26 bin seyirci var, 50-60 seyircinin hatasıyla gelecek maçta 26 bin seyirciyi cezalandırıyoruz. Buna hiç kimsenin hakkı yok. Bundan sonra kötü tezahürat, küfür, hakaret ve buna benzer spora, sporun ruhuna yakışmayan görüntüleri tribünlerde görmek istemiyoruz” dedi.

“YANLIŞ YAPANLAR MAÇLARA ALINMAYACAK”

Herkesin ailesiyle tiyatro seyreder gibi maç izlemesini istediklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Yanlış yapanlar ayıklanacak, bileti bu karta kote edildiği için gelecek maç için bilet almaya geldiği zaman, ‘sen geçen maçta tribünde huzursuzluk yaptın. 26 bin seyirci senin yüzünden cezalandırılamaz. Biz seni cezalandırıyoruz’ diyeceğiz. Onun için bu kart çok önemli. Artık bu kart olmadan da maça giremeyeceğimize göre ben bütün Bursaspor taraftarlarından yarınki maç saatine kadar Passolig’lerini almalarını tavsiye ediyorum. Passolig’in hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum. Yeni bir sezon başlıyor. Yarın ilk maçımız var. Bursaspor’a başarılar diliyorum. İnşallah ligin sonunda hak edilmiş, tertemiz bir şampiyonluk diliyorum. Bursa’ya, Bursaspor’a yakışır. Hep beraber Bursaspor’umuza destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.