Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Değerler Eğitimi’ programı kapsamında Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, ABD ve Fransa’dan Bursa’ya gelen 12-18 yaş arası 180 Türk kökenli öğrenci değerler eğitiminin yanısıra spor eğitimi aldı. Ağustos ayının sonuna kadar 2 grup halinde sürecek olan ve toplam 180 öğrencinin katılacağı program kapsamında hazırlık yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tenis, yüzme ve futbol branşlarında kurs açarak önce 130, sonra 50 gurbetçi öğrenciyi sporla buluşturdu.

SERTİFİKA HEYECANI YAŞADILAR

Türkiye’ye örnek olan ve önümüzdeki yıllarda genişleyerek sürdürülecek program kapsamında öğlene kadar değerler eğitimi alan gurbetçi öğrenciler, öğleden sonra da programa sporla destek veren İl Müdürlüğü tarafından açılan tenis, yüzme ve futbol kurslarına katıldı. Kursları başarıyla bitiren gurbetçi öğrenciler Nilüfer Spor Salonu’nda düzenlenen törende sertifika heyecanı yaşadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yetkililerin katıldığı törende, gurbetçi öğrencilere sertifikaları verildi.  

“KAPIMIZ SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”

Törende yaptığı konuşmada bilgi birikimi ve kişiliğinin yanında mana değerleriyle yüklenmiş, dinine, milletine ve devletine bağlı bir gençlik arzuladıklarını vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, bu tür programları önemsediklerini kaydederek, “Hem Bakanlığımız hem Diyanet İşleri Başkanlığımız hem de Valilimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun talimat ve destekleri doğrultusunda sizlere güzel bir ortamda spor yaptırmanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü sizin hem mana değerleriyle bütünleşme hem sosyal, sportif ve fiziksel olarak güçlü olmanızı arzu ediyoruz. Onun için buraya spor yapmak için geldiniz, misafirimiz oldunuz. Sizler artık bizim yurtdışındaki temsilcilerimizsiniz. Değerlerimizi en iyi şekilde yurtdışında da anlatalım. İnşallah seneye de Bursa’ya gelirseniz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tüm tesisleri sizlere açık olacaktır. Ben hepinize, bu organizasyonda emeği geçen herkese ve sizi buraya getiren öğretmenlerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Organizasyonlarımızda bizi yalnız bırakmayan, sürekli yanımızda olan İl Müftümüz Sayın Mehmet Emin Ay’a da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

GURBETÇİ ÖĞRENCİLER BURSA’YI SEVDİ

Bize emanet edilen vücudumuzun eğitim ve sportif gibi faaliyetlerde kullanılması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, “Bugün burada ülkemizin gerçekten çok özelliği olan spor salonlarından birinde sizlere spor alanında da katkıda bulunmak istedik. Size sağlanmış olan bu güzel imkandan dolayı, sizlerin ve Başsavcımızın huzurunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Süleyman Şahin’e şükranlarımı arz ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Değerler eğitiminin yanısıra aldıkları spor eğitimiyle daha da mutlu olduklarını vurgulayan gurbetçi öğrenciler de, Bursa’ya gelmekten dolayı çok sevinçli olduklarını belirterek, önümüzdeki yıl Bursa’ya gelmenin planını yapmaya başladıklarını söyledi.  

Konuşmaların ardından İl Müdürü Süleyman Şahin, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı öğrencilere sertifikalarını verdi.