Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı il merkezi ve ilçelerdeki 55 spor tesisinde toplam 25 branşta sürdürülen Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görüyor. Okulların kapanmasıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan ücretsiz kurslar sayesinde Bursa’nın dört bir yanındaki onbinlerce öğrenci sporla buluştu. Oryantring, futsal, eskrim, yelken, masa tenisi, basketbol, halter, taekwondo, voleybol, izcilik, tenis, judo, karate, bocce, güreş, yüzme (eğitmen ücretli), badminton, hentbol, boks, cimnastik, satranç, atletizm, okçuluk ve wushu olmak üzere toplam 25 branşta ücretsiz olarak verilen kurslar yoğun ilgi üzerine 1 dönem daha uzatıldı.

4. DÖNEM KAYITLARI AÇILDI

Spor tesisleri ve okul salonlarında her branşta ayrı ayrı verilen eğitimler sayesinde haftanın 7 günü sporla buluşan çocuk ve gençlerin yoğun ilgisi üzerine harekete geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 dönem halinde verilmesi planlanan eğitimleri uzattı. 16 Haziran-04 Temmuz tarihlerinde 1. dönem, 07 Temmuz-25 Temmuz tarihleri arasında 2. dönem, 04 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında da 3. dönem eğitimlerini vermeyi planlayan İl Müdürlüğü yoğun ilgi üzerine 4. dönem kurslarını açtı. 2 hafta sürecek kurslar 26 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Kayıtların devam ettiği kurslarla ilgili müracaatlar Atatürk Spor Salonu, Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu ve tüm İlçe Müdürlüklerine yapılıyor. Kayıt formu İl Müdürlüğümüze ait tüm tesislerden, çalışma programları ve saatleriyle ilgili detaylı bilgi de http://bursa.gov.tr web adresinden temin edilebilir.

 “BURSA’NIN EN KAPSAMLI YAZ SPOR OKULLARINI DÜZENLİYORUZ”

Yaz Spor Okullarının gördüğü yoğun ilgiden memnun kaldıklarını vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun destek ve talimatları doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar başarıyla sürüyor. Voleybol, tenis, karate, okçuluk, yüzme, cimnastik ve basketbolun da yer aldığı 25 branşta ücret alınmadan sürdürülen eğitimlerimiz yoğun ilgi görüyor. Kaliteli ve branşlarında uzman antrenörler tarafından verilen sistemli ve planlı eğitimlerle çocuklarımıza spor yaptırıyoruz. Velilerimizin de mutlu olduğu Yaz Spor Okulları kapsamında toplam 55 tesiste, 270 antrenörle yürütülen çalışmalarla birlikte daha fazla çocuğun bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz. Bu yıl İl Müdürlüğü tarafından açılan branş, hizmete sokulan tesis ve ulaşılan çocuk sayısı bakımından Bursa’nın en kapsamlı Yaz Spor Okullarını düzenliyoruz. Çocuklarımızın yoğun ilgisi üzerine 3 dönem halinde planladığımız eğitimlerimizi uzattık. 2 hafta sürecek olan 4. dönem kayıtlarımız devam ediyor. Her yıl artan bir şekilde Yaz Spor Okullarına ilgi gösteren çocuklarımızın sporu bir yaşam biçimi haline getirmelerini amaçlıyoruz. Bütün çocuklarımızın Yaz Spor Okullarına katılımını bekliyoruz. Tüm velilerimizin de çocuklarını yaz spor okullarına teşvik etmesini ve getirmelerini arzu ediyoruz” dedi.