Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’in ev sahipliğinde İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğine eski İl Müdürleri Namık Kemal Aydın, Erdoğan Ağırbaşlı, Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri, eski Şube Müdürleri Kemal Atlı, Özcan Albuz, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ersin Yılmaz, İl Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürleri, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Alparslan Acar, İlçe Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, İl Müdürlüğü personeli ve aileleri, antrenörler ve basın mensupları katıldı.

“BÜTÜN KESİMLERLE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

İftar yemeğinde yaptığı konuşmada Ramazan Ayı’nın rahmetin, bereketin, bolluğun ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa’da amatör spor kulüpleriyle, Üniversiteyle, eski İl Müdürleriyle, sporun bütün dinamikleriyle ve belediyelerle tesisleşmeden organizasyonlara kadar çok güzel çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Yapılan çalışmalarda İl Müdürlüğü personeli ve antrenörlerin çok büyük desteği ve emeği olduğunu kaydeden İl Müdürü Şahin,  “Okul sporlarındaki sayımız geçen yıl İstanbul’un önündeydi, bu yıl ikinci sıradayız. Ve faal sporcu sayımız da son 3 yılda yaklaşık 7 binden 26 binlere çıktı. Toplam sporcu sayımız da yine aynı sürede 65 binlerden 118 binlere çıktı. Bütün bunlar bir çalışmanın ürünü. Yine yaptığımız tesisleşme çalışmaları, sporcu kamp eğitim merkezimiz devam ediyor, gençlik merkezlerimiz devam ediyor. Kapalı Atletizm Salonumuz, sporcu fabrikalarımız başlayacak. Adeta tesisleşmede de bir atak oldu. Tabi tesisleşme için bizlere destek veren devlet büyüklerimize de teşekkürü bir borç biliyorum. Bunun yanında yine Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimat ve destekleriyle gençlik alanında yeni bir çalışma başlattık. Tüm ilçelerimizde gençlik merkezlerimizi oluşturduk. Ve gençlik liderlerimizle birlikte bütün ilçelerimizde yoğun bir gençlik faaliyeti başladı. Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerin en iyi şekilde yetişmesi gerekiyor. Onun için tüm gençlik lideri arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar da yaptıkları çalışmalarla gerçekten Bursa’da bir farkındalık oluşturdular. Şuanda onbinlerce gence yapılan organizasyonlarla ulaşıldı. Bu konudaki çalışmalarımız planlı bir şekilde devam ediyor. İnanıyorum ki birkaç yıl içerisinde nitelikli, bizim çalışmalarımıza katılan, kendini yetiştirme gayretinde olan, milli ve manevi değerlerimize sahip yeni bir gençliğin yetişmesinde Bursa öncü olacaktır” dedi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyük bir özveriyle çalışan Federasyon İl Temsilcilerine de destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, İl Temsilcilerinin herhangi bir ücret almadan, tamamen sevgi, saygı ve fedakarlığa dayalı bir destek sağladıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Yine amatör spor kulüplerimizin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar’ın bize verdiği büyük bir destek var. Bu birliktelik, sıkı dayanışma, amatör spor kulüplerinin verdiği destek Bursa’da yaptığımız başarılı çalışmalara çok büyük bir destek sağlıyor. Yine Üniversiteyle sıkı bir işbirliğimiz var. Sağolsun hem Rektörümüz hem Beden Eğitim ve Spor Bölümü hocalarımız yaptığımız bütün çalışmalarda gayret ve destek sağlıyorlar. Üniversitemizle sıkı işbirliğini devam ettirelim, çünkü bilimin olmadığı yerde karanlık olur. Bütün katılımcılara, çalışma arkadaşlarıma, Şube Müdürlerime, İlçe Müdürlerime, Gençlik Merkezi Müdürlerime, şeflerime, bekçi-bakıcıdan tutun bütün antrenörlerime, çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir dayanışma içerisinde Bursa’da gençlik ve spor ailesini güzel bir çalışma atmosferi içerisinde tutuyorlar. Bunun devam etmesini arzu ediyorum. Çünkü birbirimizi sevip sayarsak çok daha güzel işler başaracağız. Eski İl Müdürleri ağabeylerimiz, büyüklerimiz var. Her zaman bu teşkilatın kapısı onlara açık. Tekrar hepinize ailelerinizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum. Katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum.”