Yavuzselim, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Şirinevler, Karapınar mahallelerinden Üniversite’de ve Lisede okuyan yaklaşık 550 gencin katıldığı iftar programında Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, İl Müftüsü M. Emin Ay ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’da hazır bulundu.

Atıcılar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen iftara katılan Vali Karaloğlu: “Ülkemizin en büyük zenginliği genç bir nüfusa sahip olmamız. Ama gençliğimizi iyi yetiştirebilirsek, iyi eğitebilirsek, iyi bir insan, iyi bir vatandaş yapabilirsek gençlik bizim için bir şans olacak. Onun için merkezi hükümet olarak, yerel yönetimler olarak, kamu kurumları olarak bütün amacımız gençliğimizi daha iyi yetişmiş olarak yarınlara hazırlamak.

Gençliğimizi milli manevi değerlerine sahip, araştıran, sorgulayan, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Onun için bir taraftan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile beraber her ilçeye bir Gençlik Merkezi oluşturduk. Bir taraftan İlçe Belediyelerimiz, bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin bu konuda çalışmaları var. Diğer taraftan il Müftülüğümüz Erguvan Gençlik Derneği adında her mahallede, her camide bir gençlik oluşumu yapmaya çalışıyor. Bütün amaç ne? Sizleri, yarınlara hem ruhen, hem bedenen daha iyi hazırlamak. Yoksa sayısal olarak gençliğin bize bir faydası yok. İyi yetişmiş gençler gelecekte bu ülkeyi dünyanın en önemli aktörü haline getirecektir” dedi.

Gençleri kötü alışkanlıklara sevk etmek isteyen mihraklar olduğunu ve bunlara karşı önlem almak gerektiğinin önemine değinen Vali Karaloğlu: “Değerli Gençlerimiz; Maalesef Bursa’da da, Türkiye’de de gençlerimizi kötü alışkanlıklara sevk etmek isteyen çeşitli mihraklar var, çeşitli odaklar var. Sizden istirhamımız lütfen sizi kötülüğe sevk edecek olan yapılardan uzak durun. Sizi kendisine köle edecek özgürlüğünüzü elinizden alacak maddelerden uzak durun. Diğer bir konu da bugün yeni bir hastalık olarak, yeni bir bağımlılık olarak teknoloji bağımlılığı var. Hiç bir zaman teknolojinin esiri olmayın. Teknolojiyi bilgiye hızlı ulaşmak için bir araç olarak görün. İnternet, bilgisayar, cep telefonları sizi rehin almasın hiçbir zaman. Sizin denetiminizde sizi bilgiye ulaştıracak birer araç olarak onları kullanın.

Değerli Gençlerimiz; bu mübarek iftar sofrasını bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorum ki her birinizin ayrı ayrı kabiliyeti, ayrı ayrı yeteneği var. Sizlere fırsat verdiğimizde bu kabiliyetlerinizi nasıl geliştirdiğinizi ve nasıl zirveye çıktığınızı da gördük. Az önce arkadaşımız da ifade etti, Türkiye U-14 Futbol Şampiyonasında hiç yenilgisiz, Arabayatağı Spor Kulübü Takımımız gitti ve Türkiye Şampiyonu oldu. Biliyoruz ki aranızda çok sayıda ferdi olarak 1.lik,2.lik,3.lük alan hem Türkiye’de hem de Dünya’da sporcu kardeşlerimiz var. Onları kutluyorum, gözlerinden öpüyorum. Sizden daha büyük başarılar diliyoruz. Biz devlet olarak sizin emrinizdeyiz. Size sunmuş olduğumuz bu Gençlik Merkezleri, Spor Salonları imkanlarını da sonuna kadar kullanın. Mesai mefhumu yok, günün 24 saati Devletin bu mekanları gençlerimizin hizmetindedir. Ben tekrar bu akşam bu mübarek iftar sofrasını bizimle paylaştığınız için her birinize teşekkür ediyorum, gözlerinizden öpüyorum. Şimdiden mübarek ramazan bayramınızı kutluyorum. Lütfen ailelerinize de selamlarımı iletmenizi istiyorum ve hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

HER İLÇEMİZDE GENÇLİĞE HİZMET

Ücretsiz olarak pek çok faaliyetten istifade eden gençler her ilçede Gençlik Hizmetleri Birimi oluşturarak 17 ilçede aktif olarak hizmet vermektedir.

Gençlik Merkezlerindeki kurslarda İzcilik, sokak oyunları, satranç, gitar, halkoyunları, Masa Tenisi, Tiyatro, Resim, Osmanlıca, Yabancı Dil, Matematik, Müzik Grubu çalışmaları, Türkçe, Bilek Güreşi, Origami, Ney, El Sanatları, Aerobik, Kort Tenisi gibi kurslar açarak gençliğe hizmet ediyorlar.