Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi ziyaret ve açılış için Bursa’ya geldi. Vali Yakup Canbolat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal ile Bursa protokolü tarafından karşılanan Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan yerleşkesinde düzenlenen 2019-2020 akademik yıl açılış törenine katıldı.
“Hiçbir oyuna asla prim vermeyeceğimize inanıyoruz”
Bursa protokolü, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Harekatta görevli güvenlik güçlerinin zafere ulaşmasını dileyen Bakan Kasapoğlu, terörle mücadele konusunda dünyaya örnek olan Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nda önemli mesafe kat ettiğini vurguladı. Bakan Kasapoğlu, Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA), A Milli Takım oyuncularının “asker selamı"na soruşturma başlatmasına yönelik şu ifadeleri kullandı: "İdeolojilerden, siyasetlerden, aidiyetlerden bağımsız olarak milletçe bir ve beraber olmanın çok önemli olduğu bir süreci yaşıyoruz. Ülkemizin teröre karşı global düzeyde vermiş olduğu mücadele sebebiyle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Milli takımımızın son karşılaşmalardaki futbolcularımızın sevinci vesilesiyle samimi bir şekilde ifade ettikleri selamın nerelere çekildiğini hep birlikte gördük, hep birlikte izledik. Futbolda dünya şampiyonu olmuş Fransa'nın, futboldaki gücü herkes tarafından malum olan bir ülkenin böyle manipülatif hamlelerle algı operasyonlarına girdiğini görüyoruz. Buna gençlerimizin, halkımızın, her kesimin en güzel cevabı verdiğini de görüyoruz. Millet olarak tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hiçbir oyuna asla prim vermeyeceğimize inanıyoruz. Bu yüzden her alanda başarmaya, her alanda çalışmaya, bir günümüzün bir sonraki günden daha ileride olmasına gayret edeceğiz." Türkiye'nin dünyanın vicdanı olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, bundan sonra da mazlumlara el uzatma konusunda aynı anlayışla devam edeceklerini belirtti.
"Gençlerimizin hayaller kurmasından yanayız"
Gençlerin insanlığın geleceği için kültürde, sanatta, sporda lokomotif güç olacaklarına inandığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin geleceğinde gençlerin çok daha iyi işler yapacaklarına inandıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere güveninin çok fazla olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Gençlerimizin hayaller kurmasından ve bu hayallerin gerçekleşmesi için çaba sarf etmelerinden yanayız. Hayal ve çaba birlikte olduğu müddetçe Allah'ın bize muvaffakiyet nasip edeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının, başta spor tesisleri olmak üzere gençleri zihnen ve ruhen daha sağlıklı geliştirmeye yönelik imkanlarının bulunduğunu kaydetti. Bakanlık olarak, özellikle üniversite öğrencilerinin yanında olmaya gayret ettiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, "Üniversitelere açtığımız gençlik ofisleri bizler için çok önemli. İnşallah gerek Bursa Teknik Üniversitesinde gerek Uludağ Üniversitesinde açıp Bursa'daki gençlerimizin ayağına gitmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. Bakan Kasapoğlu, Bakanlığının öğrencilerin barınması noktasında yoğun çaba harcadığını, beş yıldızlı otel niteliğinde yurtları hizmete aldıklarını anımsattı. Sporda yapılan yatırımların başarı olarak döndüğünü dile getiren Bakan Kasapoğlu, milli sporcuların başarılarının artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi. 
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in de üniversitenin genel durumu ve projeleri hakkında bilgi verdiği törenin ardından Bakan Kasapoğlu, üniversitede öğrenciler tarafından kurulan kulüplerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezdi. Drone gösterisini izleyen Bakan Kasapoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok Eğitim Binasının da temelini attı.
“Bursa’da çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağız”
Bursa Teknik Üniversitesindeki törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa’da gerçekleştirilen yatırımların Bakanlık desteğiyle hız kazanarak katlanacağını söyledi. Yeni yatırımlarla ilgili görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Bakan Kasapoğlu, “Bursa’da yapılan gençlik ve spor yatırımlarında tüm imkanlarımızı seferber ederek, çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi ziyaretinden sonra Bakan Kasapoğlu, 2017 yılında vefat eden "Cep Herkülü" unvanlı Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun adının verildiği spor kompleksinin açılış törenine katıldı. Bursa protokolünün yanı sıra vatandaşlar ve sporcuların katıldığı törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Barış Pınarı Harekatı'nda yer alan güvenlik güçlerine selam gönderdiklerini ve dualarının onlarla beraber olduğunu söyledi. Ayrımcılık yapmadıklarını ve ayrımcılığa da göz yummayacaklarını belirten Kasapoğlu, şöyle konuştu: "Başarılarının ardından gözyaşıyla, sevgisiyle kahraman Mehmetçiğimize selam eden tüm sporcularımıza ben de selamlarımı, sevgilerimi sunuyorum. Bilsinler ki sporcularımızın selamı Mehmetçiğimizin gönlüne, kalbine ulaşmıştır. Hiçbir güç, başarısıyla Mehmetçiğine destek veren, Mehmetçiği sevgiyle, hürmetle selamlayan sporcuların önüne geçemeyecektir. Bu evrensel barış mesajını başka yerlere çevirmek isteyenler, manipülatif oyunlarla bu güzel selamı kötü yönlere çevirmek isteyenler hiçbir şekilde ne sporcularımızın başarısının önüne ne de bu güzel selamın gücüne engel olamayacaklardır. Biz medeniyet olarak barışın, selametin, esenliğin temsilcileriyiz ve hiçbir şekilde ne ayrımcılık güderiz ne de ayrımcılığa razı oluruz. Biz barışı tesis eden, birleştiren, inşa eden bir ecdadın torunlarıyız."
"Bu tesiste yeni Naimler yetiştireceğiz"
Türkiye'nin son 18 yılda birçok alanda değişim ve gelişim halinde yoluna devam ettiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, sporda eşsiz bir devrim gerçekleştirdiklerini aktardı. Bakan Kasapoğlu, spora yapılan yatırımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkısı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Gördüğünüz bu tesis sadece Bursa'nın değil, ülkemizin eşsiz eserlerinden birisi. Spor salonu, yüzme havuzu, antrenman salonları, sauna ve hamamıyla pek çok faaliyeti içinde bulunduracak. Gece gündüz çalışacak bir tesis. Amacımız tüm toplumumuzu sporla buluşturmak. Bu buluşturmanın özünde kadınlarımız var. Kadınlarımızın toplum öncüsü olarak, sporun tabana yayılması konusunda evde öncülük etmelerini bekliyoruz. Bu tesis boş durduğunda bir anlam ifade etmiyor. Bu tesislerimizi 7/24 sizlerin hizmetine açtık. Yerel yönetim ve Bakanlık olarak işbirliğiyle bu tesisi işleteceğiz. Bu tesiste yarının şampiyonlarını yetiştireceğiz. Tesisin ismi çok anlamlı. Naim Süleymanoğlu, ülkemize nice gururlar yaşatmış efsane sporcu. Yeni Naimler yetiştirme adına çalışacağız." Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu'nun da katıldığı program, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin kurdele keserek tesisi hizmete açmasıyla sona erdi.
Bakan Kasapoğlu, Kestel Buz Pateni ve Hokey Salonu’nu açtı
Bakan Kasapoğlu daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapımı tamamlanan ve kış turizmi için önemli yatırımlardan biri olan Kestel Buz Pateni ve Hokey Salonu'nun açılışını yaptı. Tesiste genç sporcuların asker selamıyla karşıladığı Bakan Kasapoğlu, tesisin hayırlı olmasını ve gençlerin istifade etmesi temennisinde bulunarak açılışı gerçekleştirdi. Buz hokeyi oyuncularıyla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, protokol üyeleriyle gösteri maçını izledikten sonra Salondan ayrıldı.