Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Yozgat’ta 14-15 Haziran’da düzenlenen U-14 Yaş Futbol Şampiyonasında birinci olarak Bursa’ya sevinç yaşatan Arabayatağısporlu futbolcular, Vali Münir Karaloğlu tarafından ödüllendirildi. Heykel Valilik binasında düzenlenen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (BASKF) Cemal Vardar, Arabayatağıspor Kulübü 2. Başkanı Mehmet Güleç, Kulübün Teknik Koordinatörü Adnan Yakupoğlu ve Teknik Direktörü Kemal Yavuz ile 26 sporcunun katıldığı ödül törende sporcuları tebrik eden Vali Münir Karaloğlu, U-14 kategorisinde elde edilen başarının tesadüf olmadığını söyledi. Kazanılan başarıda ciddi bir emek ve gayret olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bu başarı bizleri gururlandırdı. Bu çalışma sadece çocukların çalışmasıyla da olmuyor. Arkanızda Kulübünüz, hocanız ve Federasyon var. Hepsi biraraya gelince başarı oluyor. İnşallah aranızdan yarın ismini ezberleyeceğimiz çok güzel gençler çıkar. Önemli olan bu yaş grubunda sporda başarılı olmak. Sporun hayatınızda sadece bir aktivite olarak değil, sizi disipline eden, derslerinizde de, aile hayatınızda da sizi başarılı kılacak bir aktivite olacağına inanıyorum. Emek veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah bu başarı şehrimizdeki diğer kulüplerimizde devam eder” dedi.   

ARABAYATAĞISPOR 1.260 TAKIM ARASINDA 1. OLDU

Kazanılan başarının küçümsenecek bir başarı olmadığını kaydeden Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (BASKF) Cemal Vardar ise, Arabayatağıspor’un böyle bir başarı kazanmasının Bursa futbolu adına çok önemli olduğuna söyledi. Vardar, “Bu gururu bize yaşattığınız için size teşekkür ederim. Bundan sonra da bu yaş gruplarının Bursa’da daha fazla artarak şampiyonluklar getireceğine inanıyorum” diye konuştu. Bugüne kadar çok sayıda sporcu yetiştiren Kulübün Türkiye Şampiyonu olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Arabayatağıspor Kulübü 2. Başkanı Mehmet Güleç de, takımlarının 1.260 takım arasında hiç yenilmeden Türkiye Şampiyonu olduğunu vurgulayarak “Bu takım, 29 maçın 28’ini kazanıp 1 beraberlik aldı, toplam 172 gol atıp yalnızca 8 gol yedi. Arabayatağıspor Kulübü bulunduğu bölge itibariyle çocuklar için çok önemli. O nedenle spor bizim olmazsa olmazımız. 1978 yılında kurulan kulübümüzü ilk kez bir vali kabul ediyor. Bundan dolayı bizleri kabul ettiğiniz için şahsım ve Kulübüm adına size çok teşekkür ediyorum Sayın Valim. Ayrıca bize yıllardır destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Süleyman Şahin’e, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sayın Cemal Vardar’a, sporcularımıza ve hocamıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Arabayatağıspor Kulübü 2. Başkanı Mehmet Güleç’in sporcular tarafından imzalanmış kulüp forması ve top takdim ettiği Vali Karaloğlu, tek tek kutladığı sporculara çeyrek altın ve spor malzemesi hediye etti.