Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Bursa Olimpik Hazırlık Merkezinin (TOHM) çalışmaları meyve vermeye devam ediyor. Hizmete girdiği günden beri sistemli, planlı ve bilimsel çalışmaların sürdürüldüğü Bursa Olimpik Hazırlık Merkezinde güreş, yüzme, atletizm ve taekwondo branşlarında yetişen sporcular ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli başarılar kazanıyor. Bu kapsamda İspanya’da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonasına katılan Bursa TOHM sporcusu Feyzullah Aktürk büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin toplam 9 madalya kazandığı Şampiyonada milli formayla mücadele eden Aktürk, 97 kiloda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Yine 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hazırlanan Bursa Olimpik Hazırlık Merkezinin sporcularından taekwondocu Hatice Kübra İlgün, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen ve Olimpiyat Oyunlarına 40 puan veren Grand Prix 1. Seri Müsabakalarına katıldı. Olimpik sıkletlerde en iyi 32 sporcunun davet edildiği ve 56 ülkeden 248 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, Türkiye 5 erkek ve 5 kadın olmak üzere toplam 10 sporcuyla temsil edildi. Organizasyonda Türkiye ve Bursa’yı temsil eden milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün, müsabakaların ikinci gününde 57 kiloda gümüş madalya kazanarak önemli Olimpik puanları hanesine yazdırdı.
Ayrıca Olimpik Hazırlık Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bora Gülşen de, yüzme branşında büyük bir başarıya imza attı. İstanbul’da düzenlenen Türkiye Turkcell Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçme Yarışlarına katılan Bursa TOHM sporcusu Bora Gülşen, 100 metre serbest stilde Türkiye rekoru kırdı. 200 metre sırtüstü stilde Avrupa gençler barajını da geçen Gülşen, 03-07 Temmuz 2019 tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonasında Türkiye ve Bursa’yı temsil edecek.