Gençlik Haftası kapsamında Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Coşkuya sahne olan kutlamalar Heykel’deki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Müdürlüğü personeli, vatandaşlar, kulüp sporcuları, gençlik merkezlerine üye gençler ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma töreni, Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.
“GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Çelenk töreninin ardından Tophane Saltanat Kapısında önünde toplanan binlerce genç, protokol üyeleri, gaziler, sporcular ve yurtdışından gelen yaklaşık 200 misafir gençle birlikte Büyükşehir Belediye bandosu ve Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. 102 metre uzunluğunda bayrakla birlikte Heykel’deki Atatürk Anıtına yürüyen gençlere çevrede toplanan vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği ve coşkunun eksik olmadığı yürüyüş Bursa Kent Müzesi önünde son buldu.
BURSA KENT MÜZESİ ÖNÜNDE COŞKU ARTTI
Heyecanın doruğa çıktığı yürüyüşün ardından Bursa Kent Müzesi önünde protokolün ve vatandaşların katılımıyla renkli ve coşkulu bir etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu etkinliğe Vali Yakup Canbolat, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa protokolü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu etkinlikte, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesinin işitme engelli öğrencileri de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Etkinlikte yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu belirten İl Müdürü Hüseyin Uysal, “Mustafa Kemal tarafından 100 yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveni ile birleşerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelemiştir. Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk Gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Türk gençliği; ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor ve törenimize katılım gösteren herkese saygılarımı arz ediyorum” dedi. Coşkunun hakim olduğu etkinlikte Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı, Uludağ Üniversitesi ve Karagöz Halk Dansları Topluluğunun sergilediği başarılı performansların yanı sıra Karate, Güreş ve Wushu branşlarında yapılan gösteriler ve okunan şiirler vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Büyük ilgi gören etkinlik, Botanik Parkta düzenlenen ‘Atatürk ve Gençlik Koşusu’nda dereceye giren sporcuların Vali Yakup Canbolat ve protokol üyeleri tarafından ödüllendirilmesiyle son buldu.
ETKİNLİKLER KENTİN DÖRT BİR TARAFINDA DEVAM EDİYOR
Bursa’nın dört bir tarafına yayılan Gençlik Haftası coşkusu ve 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, İl Müdürlüğü ve belediyelere bağlı Spor tesisleri ile kültürel ve sosyal merkezlerde sinema gösterimi, konferanslar, müsabakalar, müzik dinletileri, turnuvalar ve Uludağ tırmanışı gibi birçok renkli etkinlik düzenlendi. Binlerce gencin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler büyük bir coşkuya sahne oldu.