Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen okullar arası müsabaka heyecanı devam ediyor. Organizasyon kapsamında Acemler Spor Salonunda Eskrim Yıldızlar-Gençler İl Birinciliği müsabakaları düzenlendi. 35 okuldan 60 sporcunun katıldığı müsabakalarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Yine Atatürk Stadyumu Meydanı Pisti ve Hasköy Ortaokulu önü-Çekrice Parkurunda 78 sporcunun katılımıyla Bisiklet Minikler-Küçükler-Yıldızlar ve Gençler İl Birinciliği yarışmaları yapıldı. Çekişmeli geçen yarışlarda sporcular madalya elde edebilmek için yoğun çaba harcadı. Tüm hızıyla devam eden organizasyon kapsamında ayrıca Oryantiring Küçükler ve Yıldızlar yarışmaları yapıldı. Kültürpark’ta düzenlenen ve renkli geçen yarışmalara toplam 31 okuldan 93 sporcu katıldı.
Yine Atıcılar Çok Amaçlı Okçuluk Sahasında Okçuluk İl Birinciliği müsabakaları heyecanı yaşandı. 26-27 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen müsabakalara 36 okuldan 127 sporcu katılarak madalya mücadelesi verdi. Çekişmeli geçen müsabakalarda sporcular hedefi 12’den vurmak için hünerlerini sergiledi. Yoğun geçen organizasyon programı kapsamında Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzunda da çekişmeli yarışmalar düzenlendi Yıldızlar kategorisinde düzenlenen yarışmalara 25 okuldan 96 sporcu katıldı. 26-27-28 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmalarda sporcular madalya hedefiyle kulaç attı.
Müsabaka ve yarışmalar sonunda dereceye giren sporcuların madalya ve kupayla ödüllendirildiği organizasyon kapsamında 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında Tenis Küçükler İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Ertuğrul Sağlam Spor Tesislerinde düzenlenen müsabakalara 19 okuldan toplam 76 sporcu katıldı. 5 gün süren müsabakalar sonunda Kızlar kategorisinde Özel Bademli Kültür Ortaokulu birinci, Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu ikinci, Vahide Aktuğ Ortaokulu üçüncü ve Özel Çakır Ortaokulu da dördüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu birinci, Özel Bursa Kültür Ortaokulu ikinci, Özel Şahinkaya Ortaokulu üçüncü ve Özel Uludağ Koleji Ortaokulu da dördüncü oldu. Müsabakalar sonunda düzenlenen törende dereceye giren sporculara kupa ve madalya verildi.