Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı okul sporları müsabakalarında heyecan başladı. Geçen yıl okul sporlarına katılım sayısında İstanbul’dan sonra ikinci kent olan Bursa; okul sporlarına katılan okul ve öğrenci sayısı, Türkiye Şampiyonalarında alınan başarılar ve müsabaka sayılarındaki artışlarla yükselişini sürdürdü. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 86.418 çoklu branş sporcu katılım sayısına ulaşarak zirveye tırmanan Bursa’da, okul sporları heyecanı 1. Küme futbol, futsal, voleybol, kros, hentbol ve basketbol müsabakalarıyla devam ediyor.
KROS MÜSABAKALARI TAMAMLANDI
Tüm hızıyla devam eden organizasyon heyecanı kapsamında Botanik Parkta Kros Yıldızlar ve Gençler (B) kategorisinde İl Birinciliği final yarışmaları yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş, Okul Sporları Şube Müdürü Mesut Köse, Atletizm İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi ile antrenörlerin izlediği ve kıyasıya süren yarışmalar sonunda dereceye giren sporcular düzenlenen törenle ödüllendirildi.
2. KÜME HEYECANI SÖMESTR TATİLİNDEN SONRA BAŞLAYACAK
1. Kümede 53 branşta yapılması planlanan organizasyon kapsamında bu sezonda da on binlerce öğrencinin müsabakalara katılması hedefleniyor. Nisan ayına kadar sürecek olan 1. Küme müsabakalarının yanı sıra, sömestr tatilinden sonra 2. Küme müsabakaları heyecanı da yaşanacak. Basketbol, futbol, futsal, voleybol ve masa tenisi branşlarında ilçelerde düzenlenmesi hedeflenen 2. Küme müsabakaları da Mayıs ayına kadar sürecek.