Vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüpler ile başarılı sporcuların tanıtılması, yeni bireylerin spor yapmaya özendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri heyecanı sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 08-14 Ekim 2018 tarihleri arasında il merkezi ve tüm ilçelerde onlarca branşta düzenlenen etkinlik, gösteri ve müsabakalara on binlerce amatör sporcu katıldı. Bursa ve ilçelerinde spor şöleninin yaşandığı Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda başarılı olan sporcular madalyayla ödüllendirilirken; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle İl Müdürlüğü VİP Salonunda Yılın En’leri töreni düzenlendi.
“BURSA’YA BÜYÜK BAŞARILAR KAZANDIRALIM”
Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, amatör sporu çok önemsediklerini söyledi. Amatör sporun güçlendirilmesi için ilgili kesimlerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden İl Müdürü Şahin, “Bursa olarak Özellikle Büyükler kategorisinde son 7 yılda çeşitli Olimpik branşlarda ve Gençlik Olimpiyatlarında tarihi başarılar kazandık. Ancak ülke olarak bugüne kadar sadece 6 branşta Olimpiyat madalyası alabildik. Olimpik branşlardaki çalışmalarımızı artırmamız lazım. Bu branşlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Başarıyı yakalamak için de amatör sporu güçlendirmemiz gerekiyor. Amatör sporun daha ileriye taşınması için Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, yerel yönetimler ve taban birlikleri başta olmak üzere bütün kent dinamiklerinin katılacağı geniş çaplı bir çalıştay yapalım. Yapacağımız çalışmayla Olimpiyat hedefi doğrultusunda amatör sporu güçlendirip ileriye taşıyacak yol haritası hazırlayalım” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son 7 yılda Bursa’ya yaklaşık 500 milyon TL maliyetle onlarca vizyon tesis kazandırıldığını da sözlerine ekleyen Şahin, Bakanlık tarafından Türkiye’de en büyük tesis yatırımlarının yapıldığı illerden birinin Bursa olduğunu vurguladı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerle birlikte Bursa’nın dört bir tarafının tesislerle donatıldığını ifade eden Şahin, “Yapılan yatırımlarla Bursa’nın ihtiyaç duyduğu önemli tesisler büyük oranda tamamlandı. Hizmete giren tesislerin yoğun bir şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bundan sonra bütün branşlarda en büyük başarıların, en az bir Olimpiyat madalyasının Bursa’ya kazandırılmasını arzuluyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürelim. Desteklerinden dolayı başta Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın İzzettin Küçük’e, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın Osman Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Amatör spor kulübü başkanlarımıza ve yöneticilerine, il temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, köşe yazarlarımıza ve spora emek veren herkese ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.
Başarılı olan sporcu ve kulüp yöneticilerini kutlayan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ise, Bursa’ya yapılan yatırımlar ve yapılan işbirliği sonucunda başarıların kazanıldığını söyledi. Futbolun yanı sıra diğer branşlarda da çalışmaların güçlenerek sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, Bursa’yı en iyi şekilde temsil eden sporcu, kulüp yöneticisi, spor adamı ve basın mensuplarına teşekkür etti.
YILIN EN’LERİ PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 08-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl; Hürriyet Spor Kulübü Başkanı Mümin Akgün, Bursa Ampute Spor Kulübü Başkanı Faruk Kuzu, Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şenol Tosun, spor yazarı ve yorumcusu Erdal Akçay, Cemal Ekentok, Engin Aksöz, Cevdet Altınel, Mehmet Ali Ekmekçi, Tolga Öztaş, Muhterem Çakır, Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu İsmail Abi, Genç Bayanlar Avrupa Boks üçüncüsü Şüeda Şahin, 18. Akdeniz Oyunları Boks ikincisi Bayram Malkan, Avrupa Para-Taekwondo ikincisi Bayram Kayan, yıldızlar atletizm 400 metre engelli Türkiye rekortmeni Berke Akçam, Ümitler Balkan Judo Şampiyonu Abdülaziz Kara ile beden eğitim öğretmenleri Can Atsüren ve Yılmaz Güzelocak’a Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Osman Kılıç tarafından plaket verildi. Plaket alan spor adamları, sporcular ve basın mensupları da, son yıllarda Bursa’ya yapılan yatırımlar ve güçlenerek süren spor çalışmalarına dikkat çekerek çalışma ve yatırımlara katkı veren herkese teşekkür etti.