Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin’i,  ziyaret ederek Mudanya ilçesinde yürütülen gençlik ve spor çalışmaları konusunda istişarelerde bulunuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, ilçelerde spor faaliyetlerinin zenginleştirilmesi, gençlik ve spor tesislerinin en iyi şekilde kullanılması, okul sporları faaliyetlerinin artırması ve sporun daha çok yaygınlaştırılması için ilçe kaymakamlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ile bir araya gelerek Mudanya ilçesinde yapılan spor faaliyetleri ve okul sporlarına yönelik planlanan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette İl Müdürü Şahin Mudanya ilçesinde kazanılan başarılar, başarıyla yürütülen spor organizasyonlara ve Bursa’ya kazandırılan gençlik ve spor yatırımlarına dikkat çekti. Şahin, “Tesisleşme hamlesinin tüm hızıyla devam ettiği Bursa’da, Gençlik ve Spor Bakanlığının talimat ve destekleri ile Bursa Valiliğinin öncülüğünde birçok vizyon proje hayata geçti. Son 7 yılda reel değerleriyle 500 milyon liralık yatırımın yapıldığı Bursa’nın spor altyapısı ve vizyonu güçlendi. Bursa’nın bir ucundan diğer ucuna, Buz Pateni Salonu, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Kapalı Atletizm Salonu, gençlik, sosyal yaşam ve spor kompleksleri ile gençlik merkezleri gibi önemli yatırımlar yapılıyor. Bu tesislerin büyük kısmı bitti, bir kısmının yapımı devam ediyor” dedi.

MUDANYA SPORDA MARKA KENT

Bu kapsamda Mudanya ilçesinde 2016 yılında bireysel antrenman salonunun ilçeye kazandırıldığını ve alt yapıda yüzlerce sporcunun antrenmanlarını bu salonda yaptığını böylelikle Mudanya'nın spor alt yapısının güçlendiğini ve bu salonlarda voleybol, basketbol, badminton ve hentbol branşlarında Türkiye Şampiyonların yetiştiğini söyleyen İl Müdürü Şahin, ayrıca Trilye ve Burgaz Futbol sahalarının Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yenilenme çalışmaların en yakın zamanda başlatılacağını belirtti. Yine Mudanya Kaymakamlığı işbirliğiyle mütareke spor oyunlarının da birçok branşla zenginleştirilerek markalaştığını ve Mudanya’nın sporun merkezi haline geldiğini dile getirerek Bisiklet, Yelken, Triatlon gibi büyük organizasyonların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Uluslararası Oryantring Şampiyonası gibi birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Mudanya ilçesinin de sporda marka kent olduğunu belirtti. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise Mudanya’nın sporda ivme kazanmasında büyük destek veren İl Müdürü Şahin’e teşekkür ederek,  Mudanya ilçesinin spor altyapını güçlendirmek için tüm kurumlarla ve beden eğitimi öğretmenleri ile aktif çalışmalar başlattıklarını belirtti. Sözer ayrıca, Mudanya’nın yelken branşında daha güçlenmesi için federasyon ile işbirliğinde çalışmaları yürüttüklerini vurguladı. Trilye sahasının yapımı ve Burgaz sahasının modernizasyonu için gerekli talepleri yaptıklarını belirterek konuyu takip ettiklerini de söyledi.