Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr.Salih Erden ve Yüksel Yaşar dağ ilçelerinde yapılacak gençlik ve sportif faaliyetleri hakkında görüş alışverişi yapmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin’i ziyaret etti.

Tüm ilçelerdeki gençlik ve spor faaliyetlerinin hızla arttığı Bursa’da dağ ilçeleri olan ve kent merkezine uzak mesafede bulunan Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Harmancık ilçelerindeki Gençlik ve Spor çalışmalarını daha da güçlendirmek için işbirliği çalışmaları artıyor. Bu kapsamda 31 Ağustos 2018 tarihinde Millet Bahçesinde düzenlenecek olan 9.Geleneksel Yağlı Güreşleri ile 9 Eylül 2018’de Atıcılar Olimpik Atletizm Stadyumunda düzenlenecek Bursalı Şüca Geleneksel Okçuluk Turnuvası hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Son 7 yılda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından birçok tesis ve faaliyetin yapıldığı dağ ilçelerine daha fazla destek vermenin gayretinde olduklarını belirten İl Müdürü ŞAHİN, DAĞDER ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Gençlik ve Spor Şölenimiz, Dağ yöresi ilçelerindeki gençlerimizin spor yoluyla birbirleri ile tanışıp kaynaşmaları, yetenekli öğrencilerin tespiti ve müsabaka heyecanını yaşamalarına vesile olmuştu. Yine DAĞDER ile birlikte 9. Geleneksel Yağlı Güreşler ve Şüca Geleneksel Okçuluk Turnuvasını gerçekleştireceğiz. Bu projeler bizler içinde çok önemli. Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde yapılan örnek projelerden biri inşallah bu tür projelerle Bursalı gençlerimizi ve dağ ilçelerimizdeki binlerce gencimizi sporun güzellikleriyle buluşturmaya ve geleneksel sporlarımıza önem vermeye devam edeceğiz. Bundan dolayı bu tür örnek projelere elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI KAYA’DAN, ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

DAĞDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, yürütülen çalışma ve projelere vermiş olduğu desteklerden dolayı İl Müdürü Şahin’e teşekkür etti. Dernek olarak kendi üzerlerine düşen görevleri yerini getirmeye her daim hazır olduklarını iş birliği içerisinde dağ ilçelerindeki gençlerin gençlik ve spor faaliyetlerinden en iyi şekilde faydalandırmak istediklerini, dağ yöresinde spor branşlarında yeni şampiyon adaylarının tespit edilerek bu doğrultuda daha fazla gencin faaliyetlere katılmasını ve spor yoluyla güçlenmelerini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Kaya, gençlik faaliyetlerinden, gezilerden, kamplardan her türlü etkinliklerden yörenin çocuklarını faydalandırarak sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini belirtti.