Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tüm ilçe müdürlükleri ve Gençlik Merkezlerinde imece usulü iftar programları yapılarak Ramazan'ın değerleri ve manevi iklimi gençlere yaşatılmaya devam ediyor.

Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 17 ilçe müdürlükleri ve 5 Gençlik Merkezinde çalışanlar “Nerede o eski Ramazanlar!” sloganıyla binlerce genci ve sporcuları imece usulü hazırlanan iftar sofralarında bir araya getirerek onların paylaşma duygularını güçlendiriyor ve bereket kavramını yaşamalarını sağlıyor. Bu kapsamda Bursa'da ramazan ayı süresince Nilüfer, İnegöl, Yunusemre, Osmangazi ve Gemlik gençlik merkezleri ve ilçe spor salonlarında düzenlenen iftar programları yoğun katılımla gerçekleşiyor.

SURİYELİ VE TÜRK YETİM GENÇLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Ver Elini Kardeşim” temasıyla yürütülen "Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi" kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Suriyeli ve Türk yetim gençleri iftar sofrasında buluşturdu. Ortak tarih ve kültüre sahip olan Suriyeli ve Türk yetim gençler Yunusemre Gençlik Merkezi'nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar yemeği öncesinde Gençlik Liderleri ile çeşitli oyunlar oynayarak keyifli bir gün geçiren geçler iftar sofrasında birlikte Kuran tilaveti dinleyip aynı duaya amin dediler.
GENÇLERİMİZE YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA DUYGULARINI KAZANDIRMALIYIZ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayının dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en fazla yaşandığı bir ay olduğuna dikkat çekerek, tüm ilçelerimizde binlerce genç ve sporcularla yaptığımız İmece usulü iftar sofralarında gençlere birlik ve beraberliğin yanında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını kazandırmayı amaçlıyoruz aynı zamanda da hazırlanan iftar sofralarında gençlerimizi bir araya getirerek birlikteliğin verdiği mutluluğu ve bereketi onlara yaşatıyoruz.” dedi.