Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, DAĞDER (Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği), Belediyeler ve Milli Eğitim Müdürlüğü Dağ bölgesindeki 4 ilçe gençleri için önemli bir projeyi hayata geçirdi. 2017 yılında ilk kez düzenlenen Gençlik ve Spor Şöleni Kocayayla’da yapılırken bu yıl ise ikincisi düzenlenecek olan Gençlik ve Spor Şöleni Harmancık ilçemizin ev sahipliğinde yapılacak.

Dağ yöresi ilçeleri gençlerinin spor yoluyla birbirleri ile tanışıp kaynaşmaları, yetenekli öğrencilerin tespiti ve müsabaka heyecanını yaşamaları amacı ile çeşitli spor branşlarının yer aldığı Gençlik ve Spor Şöleninin basın toplantısı gerçekleşti. DAĞDER Yardımlaşma ve Kültür Derneğinde düzenlenen basın toplantısına, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, DAĞDER Başkanı Prof.Dr.Ali Kaya, Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Üyesi Dr.Salih Erden, Osmangazi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fedai Din ve ASKF As Başkanı Mustafa Beşen katıldı. Gerçekleşen basın toplantısında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden DAĞDER Başkanı Ali Kaya, ”Bu yıl projemizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Dağ yöresinde yaşayan gençler için çok önemli olan bu anlamlı projeye maddi ve manevi desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Süleyman Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi. İl Müdürü Şahin ise, Bu projesi hayata geçiren başta DAĞDER Başkanımız Prof.Dr.Ali Kaya beye ve yönetimine, Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar beye ve Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu proje bizler içinde çok önemli. Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde yapılan örnek bir proje. inşallah bu tür projelerle dağ ilçelerimizdeki binlerce gencimizi sporun güzellikleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bundan dolayı bu tür örnek projelere elimizde gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 

8 Mayıs Salı günü Basketbol eleme maçlarıyla Büyükorhan Spor Salonunda start alacak olan “II.Gençlik ve Spor şöleni” Harmancık ilçesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, DAĞDER, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık İlçe Belediyeleri tarafından farklı yaş gruplarından binlerce sporcunun katılımıyla düzenlenecek olan  II.Gençlik ve Spor Şöleninde Basketbol, Atletizm, Voleybol, Güreş dalları ve Sokak Oyunları düzenlenecek. Kıyasıya mücadelelerin sergileneceği şölende dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi ile son bulacak.

TASLAK ŞÖLEN PROGRAMI

08 MAYIS 2018 SALI

SAAT :11:00 BASKETBOL ELEME MAÇLARININ BÜYÜKORHAN SPOR SALONUNDA YAPILMASI

09 MAYIS 2018 ÇARŞAMBA

SAAT :10:00  SAYGI DURUŞU-İSTİKLAL MARŞI, AÇILIŞ KONUŞMALARI

10:30 VOLEYBOL I. TUR MAÇLARININ BAŞLAMASI

10:30  KARAKUCAK GÜREŞLERİNİN BAŞLAMASI

11:00 BASKETBOL  FİNAL MAÇLARININ HARMANCIK SPOR SALONUNDA BAŞLAMASI

11:30 KROS YARIŞLARININ BAŞLAMASI

13:00 GÜLLE ATMA YARIŞLARI

14:00 CİRİT ATMA YARIŞLARI

14:00 VOLEYBOL FİNAL MAÇLARININ BAŞLAMASI

15:00 HALK OYUNU GÖSTERİLERİ

15:30 DERECEYE GİREN SPORCULARIN ÖDÜL TÖRENİ

16:00 KAPANIŞ