Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından sürdürülen ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi’ (OLİ) projesi Bursa’da güçlenerek devam ediyor. Yenişehir, İznik, Mudanya'da verilen eğitimler kapsamında binlerce çocuğa renkli ve hareketli sunumlar yapıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 2012 yılından beri Bursa’da düzenlenen ve bugüne kadar on binlerce çocuğun izlediği Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi sunumları başladı. "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi" projesi kapsamında çocuklara sporu sevdirmek, onlara spor kültürü aşılamak ve çocukların Fair-Play duygusuyla iyi birer sporcu veya spor izleyicisi olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin başlattığı "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi" projesi Bursa'da güçlenerek sürüyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Yenişehir ve İznik'te start alan projede binlerce öğrenciye sunum yapılırken, ayrıca TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonunun 2018 yılındaki ilk toplantısı Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleşti. Toplantının ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyon Başkanı Bilal Porsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve Olimpik Eğitim Komisyon üyeleri Bursa TOHM Milli Sporcularıyla biraraya gelerek Olimpiyat hedefiyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Bursa'da tüm hızıyla sürdürülen OLİ projesi kapsamında TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonu üyeleri ve İl Müdürü Süleyman Şahin, Mudanya İmam Hatip Ortaokulu ve İkbal Betül Çilingiroğlu Ortaokulunda öğrencilerle biraraya geldi. Spor kültürünün yaygınlaşması, sporun önemi, sporun eğlenceli ve yararlı bir aktivite olduğu bilincinin yanısıra çevre bilinci hakkında farkındalık, Olimpizm ve  Fair Play ruhu ile ilgili bilgilerin verildiği etkinliklere katılan binlerce öğrenci projenin maskotu Oli’yle eğlenceli ve coşkulu dakikalar yaşadı.

“OLİ PROJESİYLE ONBİRLERCE ÇOCUĞA ULAŞTIK”

Milli Olimpik Komitesi Olimpik Eğitim ve Kültür Komisyonunun üyesi olan ve aynı zamanda tüm hızıyla süren etkinliklere de katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, çalışmaların hedefledikleri şekilde devam ettiğini vurguladı. Bursa’da ilk kez 2012 yılında OLİ projesi kapsamında başlattıkları  çalışmalarla bugüne kadar onbinlerce çocuğa ulaştıklarını kaydeden İl Müdürü Şahin, "Bu eğitimler sayesinde ilimizde olimpik ruhu anlayan ve sporun özündeki güzellikleri kavrayan bir neslin yetişmesini sağlıyoruz. Olimpiyatlara adaylık sürecinde bu eğitimler ülkemizin adaylığını güçlendirecek çok önemli eğitim programlarıdır. Bursa’ya özel önem verdiği ve bu çocuklarımıza olimpik eğitim desteğini sağladığı için sayın Bilal Porsun’a, Komisyonun değerli üyelerine, Bursa'da projenin gerçekleştirilmesinde katkıları olan Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabahattin Dülger'e çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürü Şahin, Bursa'da yürütülen projeye yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun'a teşekkür plaketi verdi. Etkinliklerin düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı ilçe Kaymakamları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine plaket veren TMOK üyeleri ayrıca, 22 Şubat 2018 Gemlik Körfez ve Orhangazi Ali Tekin Ortaokulunda gerçekleştirilecek sunumlarla binlerce öğrenciyle buluştuktan sonra toplam üç gün süren etkinlikler sona erecek.