Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesinin yedinci programı 16 Kasım’da Bursa’da gerçekleştirilecek. Programda, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, genç hükümlülerle bir araya gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesinin yedinci programı Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 16 Kasım 2017 Perşembe günü Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda  gerçekleştirilecek.

 “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi, ülkemizdeki ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklu olan gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sunmayı amaçlıyor. Proje süresince gerçekleştirilen faaliyetlerin tutuklu ve hükümlü gençler için unutulmaz bir hatıra olmasının yanında, onların sivil hayata intibaklarına da katkı sağlaması hedefleniyor.

Projenin, 2017 yılının ilk programı 28 Temmuz’da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirildi. Program daha sonra sırasıyla, 18 Ağustos’ta Eskişehir, 7 Eylül’de Şanlıurfa, 5 Ekim’de Gaziantep, 26 Ekim’de Van, 3 Kasım’da Manisa’da düzenlendi. Projenin yedinci ayağı ise 16 Kasım’da Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda  düzenlenecek program ile sürecek.

Sözkonusu programda, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolculardan Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, gençlerle soru cevap şeklinde bir panel düzenlenecek. Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali dinletisi ile devam edecek program, efsane futbolcular ile hükümlü gençler arasında oynanacak gösteri maçı ile sona erecek.

Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor Projesi, Bolu (23 Kasım), Kahramanmaraş (30 Kasım) ve Ankara (14 Aralık) programları ile devam erecek.

 

PROGRAM AKIŞI

10:30 – 12:00 Efsane Futbolcuların Nilüfer Gençlik Merkezinde Gençlerle Buluşması

12:00 – 13:00 Cezaevindeki hükümlü gençler, Efsane Futbolcular, Halk Ozanı ve Saz Ustası ile öğle yemeği

13:15 – 14:00 Futbolcuların Panelistliğinde Cezaevindeki Hükümlü Gençlerle yapılacak olan panel

14:15 – 15:00 Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali sazıyla ve sözüyle milli ve manevi değerlere vurgu yapan sunumu

15:15 – 16:00 Cezaevindeki Hükümlü Gençler ile Efsane Futbolcular arasında yapılacak olan gösteri maçı

16:00 – 16:30 Gençlere Futbol topu hediye edilmesi ve fotoğraf çekimi

16:30 – 18:00 Akşam yemeği