<body data-gramm_id="3dca25d6-5958-be62-3146-5cd0bc07181f" data-gramm="true" spellcheck="false" data-gramm_editor="true">10-11 Kasım 2017 tarihlerinde Nilüfer Gençlik Merkezinde düzenlenen 2 günlük seminerde, akademisyenler uzmanlık alanlarıyla ilgili konuları masaya yatırdı.
Bursa’da son altı yıl içinde yapılan ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, tesisleşme, herkes için spor faaliyetleri, okul sporları, elit sporda elde edilen başarılar, engelliler spor faaliyetleri ve altyapı çalışmalarındaki büyük ivmenin yanısıra antrenörler ve spor uzmanlarını bilimsel bilgiler ışığında eğitmeye devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, alanlarında yetkin akademisyenlerin sunum yaptığı 2 günlük Antrenör Gelişim Seminerini başarılı bir şekilde tamamladı.
Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, antrenör ve spor uzmanlarını bilimsel bilgilerle donatmaya devam ediyor. Antrenörlerin yeni bilgi edinmeleri, daha verimli çalışmaları, gençlere daha faydalı olmaları, bilgi ve birikimlerini sporculara daha iyi bir şekilde aktarmaları amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Antrenör Gelişim Semineri başarıyla tamamlandı. 10-11 Kasım 2017 tarihlerinde Nilüfer Gençlik Merkezinde düzenlenen 2 günlük seminerde, akademisyenler uzmanlık alanlarıyla ilgili konuları masaya yatırdı. Antrenör ve spor uzmanının katıldığı seminerde akademisyenler, antrenörlerin liderlik özelliklerinden insan yönetiminin spordaki başarısına, sporcu seçiminden temel antrenman bilgilerine kadar birçok başlıkta sunum yaptı. 

2 GÜNDE 8 SUNUM YAPILDI
Seminerin ilk günü Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin’in “Sporda Teknoloji Kullanımı” sunumuyla başladı. Yrd. Doç. Dr. Murat Kuter’in “Sporda İletişim”, Doç Dr. Nimet Haşıl Korkmaz’ın “Sporda Beslenme ve Ergojenik Destek”  ve Prof. Dr. Ramiz Arabacı’nın “Sporda Kondisyon ve Performans” sunumların ardından seminerin ilk günü sona erdi. Seminerin ikinci ayağı 11 Kasım Cumartesi günü ise Doç. Dr. Şerife Vatansever  “Spor Fizyolojisi ve Antropometri”, Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil “Antrenman Bilgisi”, Prof. Dr. Recep Gürsoy “Sporda Dayanıklılığın Arttırılmasında Farklı Tür Beslenmenin Önemi ve Sporcu Seçiminde Anatomik ve Kassal Uyum” sunumları yapıldı. Ayrıca seminer kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin tarafından son altı yılda 215 Milyon Türk Lirası yatırımla Bursa’ya kazandırılan vizyon tesis yatırımları, sporcu sayıları ve istatistiki bilgiler hakkında antrenörleri kısa bilgilendirmesi ve “Sporda Psiko-Sosyal Alanlar” sunumu yapıldı.
2 gün süren seminer, 2017 yılının başarılı antrenörleri seçilen yüzme antrenörü İlyas Aziz, karate antrenörü Murat Korkmaz, badminton antrenörleri Furkan Eryılmaz, Ali Mollaali ve Cengiz Özübir, cimnastik antrenörü Nilay Cesur, Güreş Antrenörleri Habib Arslan, Erdem Uğru ve D.Memis Katmerlikaya, hentbol antrenörü Güner Alkan, boks antrenörü Şener Seyrek, voleybol antrenörü Emine Erdem ve bocce antrenörü Ahmet Yaratılmış’a İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, ve Seminere katılan akademisyenler tarafından ödüllerinin taktim edilmesiyle sona erdi.