Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde sürdürülen altyapı çalışmaları ve yeni salon tahsisleriyle birlikte boksta lokomotif illerden biri olan Bursa’da, 2020 ve 2024 Olimpiyatları hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor.

 Son yıllarda Bursa’nın önemli başarılar kazandığı boks branşında artarak sürdürülen çalışmalarla birlikte başarı çıtası yükseldi. Altyapıda sürdürülen çalışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde eski boks salonunun modernizasyonu ve Atıcılar’da yeni salonun hizmete girmesiyle birlikte hızlanan faaliyetler sporcuların başarılarını da artırdı. Özellikle 2020 ve 2024 Olimpiyatları hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında Boks Federasyonu İl Temsilcisi İsmet Terzi, Büyükşehir Belediyespor Boks Branşı Koordinatörü Kazım Aydın ve Bursaspor Kulübü Boks Koordinatörü Ferman Muzaffer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret etti.

BOKSA GÜRSU VE YILDIRIM’DA 2 SALON TAHSİS EDİLECEK

Güçlenerek sürdürülen çalışmalar, tesisleşme ve organizasyonlarla ilgili fikir alışverişinin yapıldığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten İl Müdürü Süleyman Şahin, ulusal ve uluslararası planlamaların yapıldığı boksta altyapıda yapılan çalışmalar ve Bursa’nın son yıllarda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kazandığı başarıların artarak sürdüğünü söyledi. Boks branşının Türkiye’nin Olimpiyatlar ve diğer uluslararası organizasyonlarda başarı kazandığı en önemli branşlardan biri olduğunu da kaydeden Şahin, “Bu anlamda son yıllarda Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor Kulübüyle boks branşında işbirliği içerisinde yapılan çalışmalarla Bursa, Türkiye’nin lokomotif illerinden biri oldu. Geçen yıl Türkiye Büyükler Boks Şampiyonasındaki 10 altın  madalyanın 6’sını Bursalı sporcular aldı. 2020 ve 2024 Olimpiyatları hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca bazı organizasyonlar Bursa’ya alınarak altyapı da güçlendirilmeye devam ediyor. Atatürk Spor Salonu, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Çok Amaçlı Spor Salonunda boks branşına ayrılmış salonlarımızda çalışmalar güçlenerek sürüyor. Hizmete girecek Gürsu Sporcu Fabrikasında yer alandan 10 tane antrenman salonunda birini boksa tahsis edeceğiz. İnşallah Yıldırım Gençlik ve Spor Kompleksi tamamlandığında da boks için salon tahsis edeceğiz. Yürütülen çalışmalarla inşallah başta 2020 ve 2024 olmak üzere Olimpiyatlarda boks branşında Bursa’ya madalya kazandıracağız” dedi.

 

Boks branşına verdiği destek için İl Müdürü Süleyman Şahin’e teşekkür eden branş temsilcileri ise, artarak süren destek sayesinde daha büyük başarıları Bursa’ya kazandıracaklarını vurguladı.