Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde gençlik faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğü Bursa’da, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen birçok etkinlik, proje ve çalışmaya binlerce genç katıldı.

Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen çok yönlü faaliyetler hız kesmeden sürüyor. Artarak süren çalışmalar kapsamında Yunusemre Gençlik Merkezi tarafından Zararlı Alışkanlıklar Semineri ve Aşure Günü programı düzenlendi. Yıldırım Belediyesi, Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi ve Yeşilay Derneği işbirliğiyle yapılan seminer yoğun ilgi gördü. 3 gün süren seminere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Şube Müdürü Mürsel Kaya, Yunusemre Gençlik Merkezi Müdürü Nevzat Döl, Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Selim Keskin ve 450 öğrenci katıldı. Muharrem ayının onuncu günü yapılan aşure günü dolayısıyla gençlere seminer sonunda Yunusemre Gençlik Merkezi bahçesinde aşure ikramında da bulunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Şube Müdürü Mürsel Kaya’nın da katıldığı etkinlikte gençlere aşure dağıtıldı.

OSMANGAZİ’DE BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITILDI

Muharrem ayı dolayısıyla Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen aşure günü etkinlikleri devam ediyor. Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından BTSO Eğitim Vadisi Kampüsünde düzenlenen aşure etkinliği yoğun ilgi gördü. Etkinlik kapsamında gençler başta olmak üzere yaklaşık 1000 kişiye aşure ikramı yapıldı.

İNEGÖL’DE “DAMLA PROJESİ” TAMAMLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen “Damla Projesi” kapsamında İnegöl Gençlik Merkezinin organizasyonu ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 20 üniversite öğrencisi, 23-30 Eylül tarihleri arasında İnegöl´de bulunan köy camileri, okullar ve ortak alanlarında temizlik ve bakım işleri ile birçok farklı çalışma yaptı. Gençlerin maddi hiçbir çıkar gözetmeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırma ve toplumun yararına olduğuna inanarak bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlama konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında; köylerde çocuklar ve yaşlılarla buluşan gönüllüler, tarhana yapımından, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretine; ilkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliğinden, toplanan kitaplar ile kütüphane kurulumu, şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile tarla işlerinde yöre halkına yardım gibi farklı alanlarda birçok güzel çalışma yaptı.

NİLÜFER’DE SOSYAL BİLİMLER ATÖLYESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü Nilüfer Gençlik Merkezi tarafından, Nilüfer Ali Karasu Anadolu Lisesinde Sosyal Bilimler Atölyesi Çalışmaları yapıldı. Tarihten 2000'li yıllara Türkiye-AB ilişkileri, Avrupa siyasetindeki Türkiye karşıtlığının ele alındığı Atölye Çalışmasına katılan gençler, Avrupa Birliği Bakanlığı ve TRT'nin hazırladığı belgeseli izledi.

Yine Barış Anadolu Lisesi'nde 02-09 Ekim 2017 tarihleri arasında Sosyal Bilimler Atölyesi çalışmaları gerçekleştirilecek olup, düzenlenecek seminerlere katılacak gençlere katılım sertifikası verilecek.

OSMANLIYI KURAN ŞEHİR BURSA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Yine gençlerle birlikte has odada "Hayatı Kolaylaştır" kitabının kritiğinin gerçekleştirildiği Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen, Değerler Atölyesi kapsamında medeniyetimizin mimari eserleri tanıtıldı. Zübeyde Hanim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bursa’nın tarihi mekanları “Osmanlıyı Kuran Şehir Bursa” temasıyla muhteşem görüntüler eşliğinde gençlere tanıtıldı.

ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER-YÖRELERİMİZ PROJESİ SÜRÜYOR

Gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımaları, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmaları ve gençler arasında diyalogun arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla 81 ilde uygulamaya konulan Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi bu yıl 15 Eylül 2017 tarihi itibariyle başladı. Proje boyunca gençler, ilin tarihi ve kültürel mekânlarını, profesyonel rehberler eşliğinde ziyaret etme fırsatı bulurken, huzurevi, şehitlik ziyareti, Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri ve gönüllülük uygulamaları gibi birçok etkinliği da katılıyor. 26 Kasım’a kadar sürmesi planlanan projede başvurular devam ederken, gençler projeye http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/BasvuruFormu.aspx linkinden başvurabilecek.