Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Görükle Spor Kulübü Başkanı Kadir Gırdoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyarette bulunan dünya bilek güreşi şampiyonu Gülistan Korkmaz ile Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Ayşe Vatansever’i ödüllendirdi.

Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Bursa’yı ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda milli sporculardan Macaristan’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında dünya şampiyonu olan Gülistan Korkmaz ile son Avrupa Güreş Şampiyonası’nda yaşı küçük olmasına rağmen büyükler kategorisinde Türkiye ve Bursa’yı başarıyla temsil eden Ayşe Vatansever, İl Müdürü Süleyman Şahin’i ziyaret etti. Görükle Spor Kulübü’nün (GFC) Başkanı, aynı zamanda milli güreşçi-veteranlar dünya şampiyonu Kadir Gırdoğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, Bilgin Altunsoy ve İbrahim Öge’nin de eşlik ettiği sporcuları kutlayan İl Müdürü Şahin, kazanılan başarılardan dolayı Kulüp Başkanı Kadir Gırdoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür etti.

“KULÜPLERİMİZİN ÖNEMLİ MİSYONLARI VAR”

Türkiye’de elit sporcu yetiştirilmesinin ve vatandaşların spora özendirilmesinin çok önemli olduğunu belirten İl Müdürü Şahin, “Bursa örneğinde olduğu gibi bu politikalar doğrultusunda devletimiz tarafından her il ve ilçeye çok önemli tesisler kazandırıldı. Bursa’da da son 6 yılda 250 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapıldı. Bunun sonucunda birçok vizyon projeye Bursa’ya kazandırıldı. Birçok vizyon projenin yapımı da devam ediyor. İşte bu noktada spor kulüplerimizin üstlendikleri önemli misyonları öne çıkıyor. Kulüplerimizin hem elit sporcu yetiştirme, hem vatandaşları spora yönlendirme hem de bu tesisleri en verimli şekilde kullanması çok önemli. Görükle Spor Kulübü de bu noktada elit sporcu yetiştiren ve halkı spora özendiren örnek bir kulübümüz. Örnek çalışmalar ve kazanılan başarılardan dolayı Sayın Kadir Gırdoğlu ve Kulüp Yönetimine teşekkür ediyorum. Amatör kulüplerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

"BAKAN OSMAN AŞKIN BAK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR NİMET"

Sporun içinden gelen bir isim olarak amatör kulüplere sağladıkları destekten ötürü İl Müdürü Şahin’e teşekkür eden Kulüp Başkanı Kadir Gırdoğlu ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Sayın Osman Aşkın Bak’ın getirilmesi bizim için büyük bir nimet. Çünkü Sayın Bak, spor ve sporcu yetiştirme konusunda büyük emekleri geçen bir büyüğümüz ve böylesine bir ismin şimdi spor politikalarının başında olması bizler gibi bütün amatör spor kulüplerini mutlu etti” diye konuştu.

İl Müdürü Şahin, ziyaretin sonunda kutladığı sporculara spor malzemesi hediye ederek başarılarının devamını diledi.