‘ANNE-BABA BENİ SPORA GÖNDER’ PROJESİ BAŞLIYOR

20.02.2015

Geçen yıl Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun, okul spor salonları ile kamu kurum ve kuruluşlara ait tüm tesislerin 7/24 kullanılması talimatı üzerine ilk kez Bursa’da başlatılan, ‘Anne Baba Beni Spora Gönder’ projesi heyecanı başlıyor. Valilik öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan proje Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 28 Şubat 2015 tarihinde başlayacak. 

7-14 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ SPOR YAPACAK

Sporu yaygınlaştırmak, anne ve babaların çocuklarını spora teşvik etmesini sağlayarak onların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak, ülkemize elit sporcular kazandırmak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sosyalleştirmek, çocukların hafta sonları zamanlarını spor tesislerinde geçirmesini ve okul spor salonlarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla başlatılan proje 7-14 yaş aralığındaki çocukları kapsıyor. Ücretsiz eğitimin verileceği proje 28 Şubat 2015 tarihinde başlayacak, 7 Haziran 2015 tarihinde de tamamlanacak.

34 SALON VE TESİSTE 20 BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

Geçen yıl onbinlerce çocuğu sporla buluşturan ve yoğun ilgi gören proje kapsamında; tenis, güreş, basketbol, judo, karate, masa tenisi, voleybol, taekwando, futsal, halter, satranç, atletizm, cimnastik, eskrim, bocce, boks, hentbol, wushu, badminton ve okçuluk gibi 20 branşta cumartesi ve Pazar günleri eğitim verilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 11 tesis, 13 okul spor salonu ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait 10 spor tesisi olmak üzere toplam 34 salon ve tesiste yürütülecek proje kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı toplam 64 antrenör görev yapacak.

“ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARINI SPORA TEŞVİK ETMELİ”

Geçen yıl onbinlerce çocuğun katılımıyla başlatılan projenin yoğun ilgi görmesinden memnun kaldıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Bu yıl daha da başarılı olabilmek için projeyi geliştirdik. Velilerimiz çocuklarını en yakın tesise götürerek çok rahat bir şekilde kayıt yaptırabilir. Boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen çocuklarımıza, hemen hemen her semtte bulunan okul spor salonları ve tesislerimizin kapılarını açtık. Bütün anne ve babaların, çocuklarını spora teşvik etmesini bekliyoruz” dedi.

NASIL KAYIT YAPILACAK?

Seçilen spor branşı doğrultusunda listede size en yakın spor tesisine çocuğunuzla birlikte giderek, eğitimin başlamasından yarım saat önce kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için nüfus cüzdanının yanınızda olması yeterli. Spor tesisindeki antrenörler kayıt ve yönlendirme konusunda size yardımcı olacak.



Tesis ve Çalışma Saatleri Programı:

Anne Baba Beni Spora Gönder.pdf